Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
"Technotise - Edit i ja" - strip album u prodaji!
Technotise - Edit i ja -  strip kupovina
KLIK NA OMOT ZA NARUČIVANJE!
 
"Dobro došli na Kosovo" - strip album u prodaji!
Dobro dosli na Kosovo kupiti / kupovina
KLIK NA OMOT ZA NARUČIVANJE!
 
"Mausart" - prodajna izložba i promocija albuma za decu u Srećnoj Galeriji

IZLOŽBA I PROMOCIJA STRIP ALBUMA ZA DECU
Autor: postavke Igor MARKOVIĆ

Tjeri ŽOR, Gradimir SMUĐA: MAUSART
Lokomotiva & System Comics, Beograd, 2021.

11 – 22. 02. 2021.
Srećna galerija SKC Beograd
(pon-pet: 11:00-18:00, sub: 11.00-15.00)
i u virtuelnoj formi foto-albuma na http://www.facebook.com/comicsfest

Na izložbi je moguće i kupiti kvalitetne printove izloženih ilustracija - štampani su na Canvas slikarskom platnu sa blind ramom, dimenzija 700 x 900 i 700 x 1000.
Cena je 6000.00 dinara po primerku.
Katalog printova možete preuzeti sa ovog linka (klik!)

Strip album za decu Mausart je najnovije ostvarenje koje je kao scenarista potpisao Tjeri Žor, ilustrovao Gradimir Smuđa a sa francuskog jezika prevele, i za našu čitalačku publiku priredile, beogradske izdavačke kuće Lokomotiva i System Comics.
Mausart sa porodicom živi u klaviru službenog dvorskog muzičara kralja Austrije, vuka Salijerija. Jednog jutra, Mausart shvati da je kuća prazna. Takva prilika se ne propušta, tako da skoči na dirke i počne da stvara čudesnu muziku... Međutim, ta muzika slučajno dođe do ušiju kralja i kraljice, koji traže još! Ako Salijeri želi da sačuva mesto na dvoru, moraće da se dokopa miša i primora ga da svira.., ali tako da njihova veličanstva ne posumnjaju u prevaru... Sve ostalo o Mausartu, geniju iz uzbudljive, biće viđenuo na izložbi u Srećnoj galeriji SKC-a i u virtuelnoj formi foto-albuma na http://www.facebook.com/comicsfest
Tjeri Žor je rođen u Briselu 1961.godine. Živi u Belgiji i u Parizu. Opčinjen stripom postao je lovac na posvete još od jedanaeste godine i počeo je sa objavljivanjem fanzine i pre nego što je 1989. godine ušao u školu Saint-Luc. Tokom studija pokreće fanzin Kaput, koji okuplja izbor priča bivših učenika, ali i njegovih prijatelja sa studija. 1984. godine, on i njegov brat postaju urednici u izdavačkoj kući Les Editions du Lion, koja objavljuje luksuzna izdanja Frankena i Hermana, a zatim i Tintina. Nakon bankrota 1987. u Briselu otvora galeriju knjiga Sans Titre. 1998. godine, nakon objavljivanja autobiografije (Le Monde est petit), objavljene povodom deset godina njegovog delovanja kao vlasnika galerije, započeo je saradnju sa Gijem Dekurom. U martu 2003. postao je urednik u Editions Delcourt, a 2004. godine, postaje jedan od direktora. Sada je urednik mnogih uspešnih serijala kao što su Legende, Grimizna ruža, Okko, Silaž i Kentaur. Mausart je njegov prvi profesionalni scenario.
Gradimir Smuđa je rođen u Novom Sadu 1956. godine. Diplomirao je 1982. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Potom se vraća u Novi Sad, gde radi kao karikaturista i ilustrator čuvenog Dnevnika. Početkom osamdesetih seli se u Švajcarsku a 1994. u italijanski grad Luka, poznat po prestižnom svetskom strip festivalu, gde i danas živi. Smuđa se od 2001. isključivo bavi stripom. Za francuskog izdavača Delcourt objavio je osam albuma stripa Vinsent i Van Gog, a zatim, između ostalih, i strip o drugom velikom impresionisti, Toluzu-Lotreku, da bi sada na red došao Mocart. Upravo ovim stripovima doživeo je uspeh na najvećem strip festivalu u Angulemu, a time i svetsku slavu i prepoznatljivost. Dobitnik je specijalnog priznanja za doprinos srpskom stripu na Međunarodnom salonu stripa u Beograd 2016. godine, ali “jednako doprinosi i svetskom stripu, baveći se njime u zemljama predvodnicama devete umetnosti kao što su Francuska, Belgija i Italija”…

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 4 of 133
Studio Mediaweb