Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Strip proleće na Adi
Untitled 1

U subotu, 24. marta 2012. u 13h u Galeriji na Adi Ciganliji se otvora izložba stripova „Družina Dardaneli” i „Konstantinovo raskršće” u prisustvu autora i izdavača System comics. Istovremeno, najmlađi posetioci će moći da nauče kako da sami naprave svoj strip u okviru škole stripa i ilustracije „Đorđe Lobačev” koja će imati čas na otvorenom na platou ispred galerije.

Prvi prolećni dani na Adi Ciganliji će biti posvećeni i stripu. U okviru programa Galerije na Adi će u toku dve nedelje, od 24. marta do 8. aprila biti postavljena izložba tabli i originalnih ilustracija iz najuspešnijeg prošlogodišnjeg domaćeg stripa „Družina Dardaneli” scenariste Pavle Zelića i crtača Dragana Paunovića. 

Ovaj strip, koji je nedavno uvršten i u izbor najboljih svestkih strip ostvarenja za 2011. godinu na sajtu najpoznatijeg svetskog strip kritičara Pola Graveta (www.paulgravett.com) pobrao je i simpatije domaće publike i kritike i izazvao povećano interesovanje za domaća strip ostvarenja u našoj zemlji ali i u regionu i svetu. 

Tema ove špijunske avanture je naslovna družina, koju čine likovi iz klasičnih dela naše književnosti, svima poznati iz školsle lektire kao što su Koštana, Karađoz, Hajduk Stanko, Vukašin Katić i prvi srpski vampir Sava Savanović. Oni se uz pomoć grofa Vronskog i Dame s Kamelijama suprostavljaju takođe književnim likovima, Jozefu K., dobrom vojniku Švejku i Old Šeterhendu, koji bi da koristeći srpske vampire zavladaju svetom. 

Dragan Paunović, čije radove možete videti na njegovom oficijelnom sajtu (www.draganpaunovic.com) je crtač i dugoočekivane stripovske adaptacije „Konstantinovog raskršća” Dejana Stojiljkovića, najčitanijeg domaćeg romana u poslednjih par godina, a posetioci izložbe će imati priliku da ekskluzivno vide table ovog stripa koji će se u izdanju System comics-a pojaviti u knjižarama u sledećih mesec dana. 

Konačno, uz nadzor i instrukcije profesora Vladimira Vesovića i zajedno sa polaznicima škole stripa i ilustracije „Đorđe Lobačev” svi koje to interesuje, a naročito deca će na dan otvaranja izložbe 24. marta moći da se upoznaju sa procesom nastanka jednog stripa i da nauče kako da ga i sami nacrtaju.
 
Dylan Dog Gigant br. 10
Untitled 1

 

USKORO U PRODAJI!!!
 Dilan Dog Gigant br. 10
Naslov - GRESNICI HELBORNA
Naslov originala - I PECCATORI DI HELLBORN
Tekst - Tito Feraci, Crtež - Corrado Roi
240 str, crno belo, HC, A4
ISBN 978-86-84687-95-3

Za preview prvih 10 strana izdanja (PDF format) kliknite na sliku naslovne strane!

 
Snežni samit stripadžija Srbije
Untitled 1

 

Na ovogodišnjem Snežnom samitu stripadžija Srbije (održanom iz drugog puta, 18. februara 2012.) u kragujevačkom Domu omladine predstavili su se poznati strip izdavači Sistem Komiks, Komiko i Finiks Pres. Aleksa Gajić je otvorio izložbu - retrospektivu svojih radova, a nije izostalo ni tradicionalno stripadžijsko druženje u pivnici "Alektus"...

Za više informacija o događaju - kliknite na tekst iz "Kragujevačkih", slika levo.
 
<< Početak < Prethodna 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 101 - 104 of 121
Studio Mediaweb