Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Intervju s Rajkom Miloševićem Gerom:
Svrha nihilizma, s dozom humora (1) PDF Štampaj E-pošta
Autor Marko Stojanović   
Sunday, 08 November 2009

Voleo bih da mogu da vam kažem da smo Gera i ja uradili ovaj intervju u njegovom stanu, dok je napolju more ljudi šumom saobraćaja zapljuskivalo ulice u uobičajnom prepodnevnom metežu koji sebi s mnogo ljubavi tepa Barselona. Onda bih vam pričao o neverovatno dugačkom hodniku Gerinog stana, o tome kako Geru nije držalo mesto pa je malo odgovarao a malo svirao (svaki put na drugoj iz svog seta neprocenjivih gitara), kako se, najzad, priča prelivala iz granica intervjua u kasne popodnevne sate, i dalje, u zvezdanu noć... Voleo bih da mogu sve to da vam ispričam, da nakitim kako se samo poželeti može, ali na žalost, imam suviše poštovanja, kako za Geru, tako i za vas. Istina je mnogo prozaičnija: Gera je u Barseloni a ja u Leskovcu, internet razdvaja bliske ali spaja daleke, a dobra priča, baš kao i dobra priča, ne zna za granice...

 

Detaljnije...
 
I naposletku, Technotise

 

2009.

Lako je usred halabuke koja poslednjih nedelja tutnji na temu dugometražnog animiranog filma „Technotise: Edit i ja“ zaboraviti na ambiciozni iako u poređenju sa celim filmom, mali projekat zahvaljujući kojem je sve počelo. Bez Technotise-a koji je nacrtao Gajić a za koji je scenario pisao Darko Grkinić bi možda i bilo blistave karijere mladog Zemunca u Francuskoj, bilo bi možda i transfera tog istog talentovanog crtača u animaciju, ali verovatno ne. Svet koji je nastao upravo u ovom stripu je očigledno nešto što Gajiću „leži“, ambijent u kojem se najbolje oseća kao stvaralac i koji će sigurno još istraživati. A tu je i Edit. Heroina kakva je potrebna svakom crtaču, seksi, drčna i svojeglava, i naravno, sklona upadanju u sulude avanture. Sve to zajedno čini koktel neodoljivog ukusa, u kojem ćemo nadamo se uživati u još nekoliko tura.

Da bi se zaokružio ciklus i godina u znaku Technotise-a, nikako se nije smelo zaboraviti ni na reizdanje stripa, najzad, to je pored čina poštovanja prema korenima i odličan i logičan komercijani potez u duhu američkih i svetskih celuloidnih adaptacija koje uvek povećaju prodaju materijala iz kojih su nastale, bilo da su u pitanju knjige ili stripovi.

Detaljnije...
 
MI DELIMO SVE i AVANTURE SA ŠMINKOM, dve nove knjige za decu!

U izdanju System Kids u beogradskim knjizarama pojavile su se dve nove knjige za decu: Mi delimo sve i Avanture sa sminkom kanadskog decijeg pisca Roberta Manca (Roberth Munsch). Rober Manc je do sada napisao vise od 50 knjiga za decu i jedan je od najuspesnijih decijih pisaca u Severnoj Americi. Njegove knjige su se do sada prodale u tirazu od preko 30 miliona primeraka.

“Mi delimo sve” je knjiga u kojoj se na duhovit nacin deci priblizava prvi dan u presdkolskom obdanistu. Amanda i Jeremija se svadjaju oko svega. Uciteljica ih podseca da treba da dele sve stvari. Amanda i Jeremija uciteljicino objasnjenje da treba da dele shvataju bukvalno i razmenjuju odecu.

 

 

Knjiga “Avanture sa smnikom” govori o devojcici koja je iskoristila sav novac do kog je mogla da dodje da kupi mnogo sminke da bi bila lepa. Ona misli da je sminka cini najlepsom na svetu, ali se njeni roditelji ne slazu bas sa tim.

 Svi likovi i price koje se pojavljuju u knjigama Roberta Manca su stvarni. Price su nastale iz njegovih putovanja po Kanadi i Sjedinjenim Americkim Drzavama prilikom poseta razlicitim vrticima i skolama. U svojim knjigama Manc se trudi da kroz humor prikaze poznate slike iz decijeg zivota na nacin da deca mogu da ih razumeju.
 
U knjigama ce podjednako uzivati i najmladji citaoci, oni koji se tek spremaju da krenu u vrtic kao i oni koji su vec posli u skolu.

 
<< Početak < Prethodna 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 117 - 119 of 119
Studio Mediaweb