Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
„Technotise – Edit i ja” na DVD-iju

Animirani naučnofantastični film scenariste i reditelja Alekse Gajića „Technotise – Edit i ja“ pojavio se na DVD-iju saopštio je distributer „Sinears“. Specijalne dodatke DVD-ija čine titlovi na engleskom jeziku, dokumentarac o nastanku filma, muzički spotovi, kao i muzika za film, koju su radili Boris Furduj i Slobodan Štrumberger. Gajićev animirani dugometražni prvenac nastao je na osnovu njegovog istoimenog stripa, a svoju premijeru imao je prošle godine na Festivalu filma i medija Cinema City gde je osvojio nagradu publike i nagradu za doprinos srpskoj kinematografiji.

Glasove junacima u filmu daju Sanda Knežević, Nikola Đuričko, Srđan Todorović, Jelisaveta-Seka Sablić, Marija Karan, Boris Milivojević, Petar Kralj, Nebojša Glogovac, Srđan Miletić, Vlasta Velisavljević, Igor Bugarski i Tatjana Đorđević.
Detaljnije...
 
Intervju s Rajkom Miloševićem Gerom:
Svrha nihilizma, s dozom humora (1) PDF Štampaj E-pošta
Autor Marko Stojanović   
Sunday, 08 November 2009

Voleo bih da mogu da vam kažem da smo Gera i ja uradili ovaj intervju u njegovom stanu, dok je napolju more ljudi šumom saobraćaja zapljuskivalo ulice u uobičajnom prepodnevnom metežu koji sebi s mnogo ljubavi tepa Barselona. Onda bih vam pričao o neverovatno dugačkom hodniku Gerinog stana, o tome kako Geru nije držalo mesto pa je malo odgovarao a malo svirao (svaki put na drugoj iz svog seta neprocenjivih gitara), kako se, najzad, priča prelivala iz granica intervjua u kasne popodnevne sate, i dalje, u zvezdanu noć... Voleo bih da mogu sve to da vam ispričam, da nakitim kako se samo poželeti može, ali na žalost, imam suviše poštovanja, kako za Geru, tako i za vas. Istina je mnogo prozaičnija: Gera je u Barseloni a ja u Leskovcu, internet razdvaja bliske ali spaja daleke, a dobra priča, baš kao i dobra priča, ne zna za granice...

 

Detaljnije...
 
I naposletku, Technotise

 

2009.

Lako je usred halabuke koja poslednjih nedelja tutnji na temu dugometražnog animiranog filma „Technotise: Edit i ja“ zaboraviti na ambiciozni iako u poređenju sa celim filmom, mali projekat zahvaljujući kojem je sve počelo. Bez Technotise-a koji je nacrtao Gajić a za koji je scenario pisao Darko Grkinić bi možda i bilo blistave karijere mladog Zemunca u Francuskoj, bilo bi možda i transfera tog istog talentovanog crtača u animaciju, ali verovatno ne. Svet koji je nastao upravo u ovom stripu je očigledno nešto što Gajiću „leži“, ambijent u kojem se najbolje oseća kao stvaralac i koji će sigurno još istraživati. A tu je i Edit. Heroina kakva je potrebna svakom crtaču, seksi, drčna i svojeglava, i naravno, sklona upadanju u sulude avanture. Sve to zajedno čini koktel neodoljivog ukusa, u kojem ćemo nadamo se uživati u još nekoliko tura.

Da bi se zaokružio ciklus i godina u znaku Technotise-a, nikako se nije smelo zaboraviti ni na reizdanje stripa, najzad, to je pored čina poštovanja prema korenima i odličan i logičan komercijani potez u duhu američkih i svetskih celuloidnih adaptacija koje uvek povećaju prodaju materijala iz kojih su nastale, bilo da su u pitanju knjige ili stripovi.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 129 - 132 of 132
Studio Mediaweb