Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Počinje Međunarodni salon stripa

Međunarodni salon stripa biće otvoren danas u 20 sati u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, predstavljanjem izložbi i dodelom nagrada za doprinos stripu.

Biće predstavljeni gosti Salona Manuele Fior iz Italije, autor izložbe Peter Stanimirov iz Bugarske, Andriana Ružić, Aleksandar Vačkov i Zoran Đukanović.

Od 15 do 22 sata održache se već tradicionalna berza stripova, a od 18 sati u Hepi galeriji i u Maloj sali SKC-a publika će videti najuspelije i nagrađene radove sa ovogodišnjeg konkursa Salona stripa.

U Galeriji SKC od 18 sati biće izloženi radovi specijalnog gosta Salona ilustratora Manuele Fjora, dok će u Velikoj sali biti predstavljeni radovi Petera Stanimirova.

Dokumentarna izložba posvećena dobitniku priznanja za doprinos srpskom stripu Radivoju Bogičeviću biće otvorena u Galeriji Cirkus.

 
SKC - izložba strip tabli autora iz serijala Vekovnici
Untitled 1

Studentski kulturni centar,
Beograd, Kralja Milana 48
četvrtak, 15. maj u 19h (do 29. maja)
KROZ VEKOVNIKE
izložba strip tabli autora iz serijala Vekovnici
 
"Kada se jednog dana bude pisala istorija domaćeg stripa nemojte biti iznenađeni ako vidite da se mnoge stvari budu računale od pre ili posle pojave „Vekovnika“... Neće proći mnogo vremena, otvorićete antologije, zavirićete u stripovske enciklopedije, surfovati po stripovskim sajtovima i tamo će vas redovno na svakoj drugoj stranici i iza svakog drugog ugla čekati Marko Kraljević i Čen."

Dejan Stojiljković, pisac                 

 
Družina Dardaneli promovisana u Kragujevcu uz pasulj sa radnih akcija
Untitled 1

U galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu je 24.04.2014. održano nesvakidašnje književno-stripsko veče u okviru kojeg je predstavljen rad pisca i strip scenariste Pavla Zelića.

Naime, pored obimne priče o aktuelnom romanu “Peščana hronika”, inspiraciji i pozadini nastanka ovog dela, Zelić je sa spisateljicom Tatjanom Janković govorio i o svojim kratkim pričama i strip serijalu “Družina Dardaneli” koji stvara sa crtačem Draganom Paunovićem.

Veliki broj posetilaca, ljubitelja pisane i crtane reči iz Kragujevca i okoline su ispunili salu do poslednjeg mesta.

Oni su ovom prilikom mogli premijerno da vide table iz drugog dela “Družine Dardaneli” koji se trenutno crta, kao i ilustracije i dodatne materijale vezano za ovaj serijal a na kraju je usledilo iznenađenje za sve prisutne: poslužen je pasulj sa mesom i slaninom iz manjerke, isti kakav se jeo na omladinskim radnim akcijama koje “Peščana hronika” opisuje.

Svi kupci prvog albuma “Družine Dadaneli” su ovom prilikom dobijali i potpisane printove koji su predstavljeni na izložbi.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 29 - 32 of 89
Studio Mediaweb