Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
OTADŽBINA - promocija 22.Maja 2015

 

OTADŽBINA, roman u stripu Nine Bunjevac konačno će biti objavljen u Srbiji. Knjiga će se predstaviti u “Centru za kulturnu dekontaminaciju” u Beogradu u petak 22. maja 2015 godine i ujedno ovo je prvi zajednički poduhvat srpskog i hrvatskog izdavača u izdanju jedne knjige na ovim prostorima. Reč je o izdavačkim kućama “System Comics” iz Beograda i “2x2” iz Zagreba.

“Otadžbina” (U originalu “Fatherland”) je vrlo uspešno predstavljena u severnoj Americi (Kanada i SAD), zatim i u Evropi gdje Nina bila gost Sajma knjiga u Puli, kao i sajma knjiga u Lajpcigu, gde je primljena kao međunarodna zvezda. Doživela je izvrsne kritike u njemačkim, francuskim, engleskim i hrvatskim medijima. “Guardian” ju je uvrstio na godišnju listu najboljih strip-romana za 2014. godinu, a američko izdanje se našlo na 6. mestu “New York Times” bestseler-liste.

Strip u romanu “Otadžbina” je autobiografski roman, nacrtan filigranskim grafičkim stilom, a govori o sudbini Nininog oca, kao i njene porodice u vremenu posle Drugog svetskog rata, gde se priče isprepliću i pričaju jednu od najpotresnijih priča u domaćoj književnosti i stripu, a koja itekako govori i o našim vremenima.
U centru priče je otac, Petar Bunjevac, koji se posle političkog progona seli u Kanadu gde postaje član “Otadžbine”, ekstremističke srpske organizacije. S jedne strane priče, autorka priča vlastitu potresnu priču o svojoj porodici, ali i u svom delu traži odgovor na pitanje kako je njen otac postao – terorist, koji će poginuti u eksploziji prilikom montiranja bombe.

Detaljnije...
 
Beokult - TV prilog o izložbi

Evo lepog priloga o izlozbi u Narodnoj biblioteci, deo koji to obradjuje pocinje na 15:44 i zavrsava se na 19:18. Lepo su naglasili i Linije fronta.

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/21/RTS+2/1888494/Beokult+.html

 
VIkend stripa u Delta City-ju, 14. i 15. mart 2015


 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 33 - 36 of 102
Studio Mediaweb