Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Izložba stripa "Moderna mitologija rađa svakakva čudovišta"
Untitled 1

Izložba & promocija stripa Tihomira Čelanovića "Moderna mitologija rađa svakakva čudovišta" biće otvorena u utorak 8. aprila u 19h, u galeriji "New Moment" (Hilandarska 14, Beograd).

Intro za izložbu će izvesti bend Alhambra. Vidimo se!!!
 
Image

 
Kako je bilo na otvaranju izložbe "Konstantinovo raskršće"...

 
Izložba stripa "Konstantinovo Raskršće"

Izložba stripa "Konstantinovo Raskršće" biće održana u galeriji "New Moment", Hilandarska 14, Beograd, 1.april 2014. godine od 19h. Izložbu će otvoriti  Aca Seltik, frontmen grupe Orthodox Celts, a otvaranju će prisustvovati sva tri autora: Dejan Stojiljković, Aleksa Gajić i Dragan Paunović.

Izložba će trajati do nedelje 6. aprila. Vidimo se!

Konstantinovo raskršće - Nasleđe predaka
Dejan Stojiljković - scenario
Dragan Paunović - crtež

NASLEĐE PREDAKA je drugi od tri dela grafičkog romana KONSTANTINOVO RASKRŠĆE i predstavlja adaptaciju istoimene knjige u sasvim novi medij. Samim tim, stara priča u novom okruženju dobija drugačiji oblik i novu dimenziju. Za razliku od svog literarnog predloška, strip se razlikuje ne samo po pitanju naracije i grafizma već i u tome da u njemu postoje delovi priče kojih uopšte nema u romanu što ga samim tim čini potpuno samostalnim i autohtonim delom koje će čitaocu (i onom ko je prethodno čitao knjigu i onom ko nije) dati jedan potpuno novi i drugačiji uvid.

Dobrodošli u jedan novi svet.

Srbija, Drugi svetski rat, nacisti su na tragu najveće tajne Konstantina Velikog.

Ovoga puta, tajne će se pred vama otkriti ne samo kroz reči već i kroz sliku.


Dragan Paunović (1981. Majdanpek ), diplomirao na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Nastavnik likovne kulture. Živi i radi u Beogradu, gde se profesionalno bavi slikarstvom, a u proteklih par godina i stripom. Izlagao je na više grupnih i imao nekoliko samostalnih izložbi slika, stripa i ilustracije. U saradnji sa scenaristom Pavlom Zelićem objavio je strip Družina Dardaneli, a sa piscem i scenaristom Dejanom Stojiljkovićem dva nastavka strip albuma Konstantinovo raskrsce – Kraljevstvo krvi, odnosno Nasleđe predaka. Sva tri strip albuma izdala je izdavačka kuća System Comics iz Beograda.

Aleksa Gajić (rođen 20. maja 1974. u Beogradu) je strip autor, ilustrator, reditelj i animator iz Srbije, poznat po svom stripu „Technotise“ sa scenaristom Darkom Grkinićem, po kom je kasnije snimljen dugometražni animirani film, „Technotise – Editi i ja“. Ilustrator je časopisa Politikin Zabavnik.
Njegov stripski serijal u šest delova „Le Fléau des Dieux“ (u srpskom izdanju "Bič Božji") sa francuskom scenaristkinjom Valeri Manžen preštampavan je više puta u Francuskoj, a prevođen je u SAD, i još šest drugih zemalja.

Dejan Stojiljković je srpski pisac i strip scenarista rođen 1976 godine u Nišu, autor romana Konstantinovo raskršće je ušao u najuži izbor za NIN-ovu nagradu i dobio nagrade Miloš Crnjanski i Svetosavski pečat.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 33 - 36 of 86
Studio Mediaweb