Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
"Konstantinovo raskršće - Nasleđe predaka" - USKORO U PRODAJI!
Image
 
Tribina "Strip i književnost"

U okviru projekta Nomad, u petak, 12. jula 2013. godine, u 18 časova, na uglu ulica Knez Mihailove i Vuka Karadžića, održana je tribina pod nazivom „Strip i književnost“. Domaćini prve tribine su bili Pavle Zelić, književnik i strip scenarista i Dragan Paunović, strip autor.

 Kao neposredna ilustracija za razumevanje prožimanja stripa i književnosti poslužilo je predstavljanje izdanja „Družina Dardaneli“, čiji su autori Paunović i Zelić, u izdanju System Comicsa kao i knjiga Pavla Zelića „Peščana hronika“, koja je nedavno izašla u izdanju Lagune.

Projekat Nomad okuplja izdavačke kuće, kulturne centre, pisce, profesore i najširu publiku sa ciljem podizanja čitalačke svesti kod nas. Osnovno pitanje koje Nomad postavlja je: Kako nastaje knjiga? Odgovor na ovo naizgled lako pitanje svi zainteresovani mogu dobiti prisustvom na nekoj od mnogobrojnih radionica i tribina koje se organizuju svakodnevno, u centru grada, preko puta zgrade SANU-a. Vikend je rezerisan za najmlađe, kojima su namenjene radionice ilustracije i škole stripa, dok se radnim danima predstavljaju izdavačke kuće i održavaju tribine („Novinarstvo i književnost“, „Osnovi dramaturgije“, „Prevođenje kao umetnička kategorija“, „Knjiga u nastajanju“, „Predlog za prevod“...).

Sve radionice su besplatne i namenjene su svima.

 
Nova System Comics izdanja (jun 2013)
Untitled 1


Kalvin i Hobs - Strašni Nokturno Vekovnici 6 - Čudovišta
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 37 - 40 of 78
Studio Mediaweb