Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Izložba "Družine Dardaneli" u Bosni i Hercegovini
Untitled 1

Pavle Zelić, scenarista "Družine Dardaneli" je u subotu, 5. aprila svečano otvorio izložbu ovog stripa u Zenici, BiH. Povod je bio tradicionalni festival "Tragovima Bosanskog kraljevstva", na kojem je Zelić bio glavni gost, zajedno sa piscem Goranom Skrobonjom iz Beograda.

Cela manifestacija je bila vezana za tvrđavu Vranduk iz 14. veka koja se nalazi u okolini Zenice, dok je sama izložba bila upriličena u citadeli utvrđenja, u izuzetno atmosferičnom muzejskom prostoru u kojem se nalaze eksponati srednjevekovnog oružja.

Iako je u pitanju strip koji se relativno davno pojavio, publici je bio izuzetno zanimljiv, a ovo je svakako bila prilika da se najavi i nastavak čiji se izlazak očekuje u toku ove godine. Zelić je strip predstavio najpre kroz formalno obraćanje, a zatim je usledilo vođenje kroz izložbu desetina zainteresovanih posetilaca, od panela do panela sa detaljnim pojašnjenjima od strane autora. Ovaj događaj je privukao veliku pažnju lokalnih medija, ali i umetnika i ljudi iz akademskog sveta koji su pohvalili ideju i koncept stripa, posebno ističući lepotu i umetnički kvalitet crteža Dragana Paunovića.

Ovom prilikom, uz vođenje od strane Adnadina Jašarevića, direktora Muzeja grada Zenice - organizatora festivala, a takođe i pisca fantastike i strip umetnika, održane su i promocije novog Zelićevog romana "Peščana hronika" (Laguna, 2013), i "Sva Teslina deca" Gorana Skrobonje u modernom prostoru "bosanske kuće" koja čini deo kompleksa Vranduka.

Učesnici festivala, pa i počasni gosti su uživali i u srednjevekovnoj kuhinji i muzici iz ovog doba, ali su se oprobali i u tradicionalnim umećima kao što je gađanje lukom.

 
Izložba stripa "Moderna mitologija rađa svakakva čudovišta"
Untitled 1

Izložba & promocija stripa Tihomira Čelanovića "Moderna mitologija rađa svakakva čudovišta" biće otvorena u utorak 8. aprila u 19h, u galeriji "New Moment" (Hilandarska 14, Beograd).

Intro za izložbu će izvesti bend Alhambra. Vidimo se!!!
 
Image

 
Kako je bilo na otvaranju izložbe "Konstantinovo raskršće"...

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 37 - 40 of 91
Studio Mediaweb