Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Kako je bilo na otvaranju izložbe "Konstantinovo raskršće"...

 
Izložba stripa "Konstantinovo Raskršće"

Izložba stripa "Konstantinovo Raskršće" biće održana u galeriji "New Moment", Hilandarska 14, Beograd, 1.april 2014. godine od 19h. Izložbu će otvoriti  Aca Seltik, frontmen grupe Orthodox Celts, a otvaranju će prisustvovati sva tri autora: Dejan Stojiljković, Aleksa Gajić i Dragan Paunović.

Izložba će trajati do nedelje 6. aprila. Vidimo se!

Konstantinovo raskršće - Nasleđe predaka
Dejan Stojiljković - scenario
Dragan Paunović - crtež

NASLEĐE PREDAKA je drugi od tri dela grafičkog romana KONSTANTINOVO RASKRŠĆE i predstavlja adaptaciju istoimene knjige u sasvim novi medij. Samim tim, stara priča u novom okruženju dobija drugačiji oblik i novu dimenziju. Za razliku od svog literarnog predloška, strip se razlikuje ne samo po pitanju naracije i grafizma već i u tome da u njemu postoje delovi priče kojih uopšte nema u romanu što ga samim tim čini potpuno samostalnim i autohtonim delom koje će čitaocu (i onom ko je prethodno čitao knjigu i onom ko nije) dati jedan potpuno novi i drugačiji uvid.

Dobrodošli u jedan novi svet.

Srbija, Drugi svetski rat, nacisti su na tragu najveće tajne Konstantina Velikog.

Ovoga puta, tajne će se pred vama otkriti ne samo kroz reči već i kroz sliku.


Dragan Paunović (1981. Majdanpek ), diplomirao na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Nastavnik likovne kulture. Živi i radi u Beogradu, gde se profesionalno bavi slikarstvom, a u proteklih par godina i stripom. Izlagao je na više grupnih i imao nekoliko samostalnih izložbi slika, stripa i ilustracije. U saradnji sa scenaristom Pavlom Zelićem objavio je strip Družina Dardaneli, a sa piscem i scenaristom Dejanom Stojiljkovićem dva nastavka strip albuma Konstantinovo raskrsce – Kraljevstvo krvi, odnosno Nasleđe predaka. Sva tri strip albuma izdala je izdavačka kuća System Comics iz Beograda.

Aleksa Gajić (rođen 20. maja 1974. u Beogradu) je strip autor, ilustrator, reditelj i animator iz Srbije, poznat po svom stripu „Technotise“ sa scenaristom Darkom Grkinićem, po kom je kasnije snimljen dugometražni animirani film, „Technotise – Editi i ja“. Ilustrator je časopisa Politikin Zabavnik.
Njegov stripski serijal u šest delova „Le Fléau des Dieux“ (u srpskom izdanju "Bič Božji") sa francuskom scenaristkinjom Valeri Manžen preštampavan je više puta u Francuskoj, a prevođen je u SAD, i još šest drugih zemalja.

Dejan Stojiljković je srpski pisac i strip scenarista rođen 1976 godine u Nišu, autor romana Konstantinovo raskršće je ušao u najuži izbor za NIN-ovu nagradu i dobio nagrade Miloš Crnjanski i Svetosavski pečat.

 
Beogradska predprolećna Berza stripova i figura - SKC, 23.mart 2014
23. marta u Hepi centru i Velikoj sali SKC-a, u trajanju od 12h do 20h, održaće se Beogradska pred-prolećna berza stripova i figura.

Ideja je da se na jednom mestu skupe deca i svi kolekcionari i ljubitelji pop kulture: stripova, filmova, fantazije i naučne fantastike, igračaka, akcionih figura, maketarstva i modelarstva, automobilčića i vozova, FRP strateških igara, Lego kockica, Mange i drugih žanrova, i da im između 30 i 40 izlagača sa svojom bogatom ponudom, omoguće da povoljno kupe, prodaju ili razmene nešto od gore navedenih kolekcionarskih predmeta.

Na berzi će biti zastupljene sledeće grupacije ili kategorije:
1. Stripovi: domaći, strani, novi, polovni
2. Majice, duksevi i šolje sa omiljenim istorijskim, filmskim i stripskim junacima
3. Akcione figure: Star Wars, Masters Of The Universe, Lord Of The Rings, filmske figure, DC Universe i Marvel Superheroji, Transformers, Anime i Manga, i mnoge druge...
4. FRP – RPG strateške igre i kartični sistemi
5. Kolekcionarski automobili i vozovi
6. Udruženje ljubitelja Lego kockica - Beokocka
7. Udruženje ljubitelja japanske pop kulture - Sakurabana
8. Udruženje ljubitelja dela Tolkina
9. Nakit i rekviziti za kostime inspirisani fantazijom i fantastikom
10. Olovni vojnici i istorijske minijature
11. Cosplay
12. dečije nove i polovne igračke

Cena ulaza je simboličnih 50din. za odrasle.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 37 - 40 of 89
Studio Mediaweb