Prijavi se

Najnovija izdanja

 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Saopštenje za medije
Untitled 1

Strip adaptacija najčitanijeg srpskog romana “Konstantinovo raskršće”

Promocija strip adaptacije najčitanijeg srpskog romana “Konstanitnovo raskršće” koji potpisuju autor romana i scenarista Dejan Stojiljković i crtač Dragan Paunović biće održana u velikoj sali Studentskog kulturnog centra u utorak 22. maja sa početkom u 19 časova. Iste večeri će u Srećnoj galeriji SKC-a biti otvorena i izložba originalnih tabli iz stripa koja traje do 1 juna.

ImageU izdanju najvećeg izdavača domaćih stripova System Comics-a (www.systemcomics.com) iz Beograda po motivima bestselera Dejana Stojiljkovića “Konstantinovo raskršće”, najčitanijeg romana u srpskim bibliotekama u prethodne dve godine objavljen je prvi od tri dela grafičkog romana naslovljen “Kraljevstvo krvi”. Ovaj projekat će u sledeća dva nastavka obuhvatiti radnju romana ali i biti dopunjen sa velikim brojem novih scena i dodatnih materijala a svaki deo imaće prolog sa Konstantinom Velikim kao glavnim protagonistom.

Scenario za ovu, prvu u istoriji srpske kulture strip adaptaciju jednog književnog dela je uradio sam pisac Dejan Stojiljković čiji novi roman “Duge noći i crne zastave” ponovo obara rekorde u prodaji. Za vizuelni aspekat dela je bio zadužen Dragan Paunović, čiji je prvi strip album “Družina Dardaneli” bio najprodavaniji domaći strip u 2011. godini a našao se i na prestižnoj listi najboljih svetskih stripova na sajtu britanskog kritičara Pola Graveta. Album ima ukupno 70 strana, štampan je u kombinovanoj tehnici, sa crno-belim i kolor segmentima.

Pored dva autora, u nastanku stripa je učestvovao tim talentovanih strip umetnika iz Srbije i regiona. Autor predgovora je Bojan M. Đukić, veliki strip aktivista i autor, a logo je dizajnirao Aleksa Gajić internacionalna strip zvezda i tvorac prvog srpskog dugometražnog animiranog filma “Technotise”. Stripu su pridodata dva eseja na temu Konstantina Velikog i okultne nacističke organizacije Anenerbe, kao i pripovetka “Mrtve stvari” koju su specijalno za ovu priliku ilustrovali Dražen Kovačević i Milorad Vicanović Maza iz Republike Srpske, obojica poznati i priznati crtači u Francuskoj.

Grafički roman “Konstantinovo raskršće - Kraljevstvo krvi” naći će se u prodaji u drugoj polovini maja 2012. u knjižarskom lancu Delfi kao i u svim striparnicama i bolje snabdevenim knjižarama.

Niška promocija stripa će biti organizovana sredinom juna a tokom leta će se autori pojaviti na međunarodnim strip festivalima u Kragujevcu, Leskovcu i Pirotu.

 
Promocija stripa "Konstantinovo raskršće"
Untitled 1 22.MAJ - STUDENTSKI KULTURNI CENTAR, BEOGRAD

19h - VELIKA SALA - PROMOCIJA STRIPA
20h - SRECNA GALERIJA - IZLOZBA STRIPA
(Bojan M. Djukic, Igor Markovic, Dejan Stojiljkovic, Dragan Paunovic)

Album je A4 formata, rađen kombinovanom tehnikom i ima 68 strana (latinica). Svi strip fanovi koji budu došli na promociju, uz potpis i crtež autora, moći će album da kupe po promotivnoj ceni od 750,00 dinara.

OČEKUJEMO VAS!
 
"Konstantinovo raskršće" u stripu
Image

 

U PRODAJI!

Novi strip Dejana Stojiljkovića i Dragana Paunovića - Konstantinovo raskršće.

U izdanju System Comics-a po motivima bestselera Dejana Stojiljkovića “Konstantinovo raskršće”, najčitanijeg romana u srpskim bibliotekama u prethodne dve godine objavljen je prvi od tri dela grafičkog romana naslovljen “Kraljevstvo krvi”. Ovaj projekat će u sledeća dva nastavka obuhvatiti radnju romana i biti dopunjen sa velikim brojem novih scena i dodatnih materijala, a svaki deo imaće prolog sa Konstantinom Velikim kao glavnim protagonistom.

PROČITAJTE ONLINE PRVIH 20 STRANA STRIPA:

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 37 - 40 of 60
Studio Mediaweb