Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
"Константиново раскршће” преточено у стрип
Image
Дејан Стојиљковић, писац и сценариста(Фото Д. Ћирков)

Према мом роману „Константиново раскршће” могао је да буде снимљен грозан филм или да се направи одличан стрип. Имао сам среће. Догодило се ово друго. Када сам малочас узео стрип албум у руке није било никог срећнијег од мене – није крио задовољство Дејан Стојиљковић, писац и сценариста. Блистао је од радости синоћ у Студентском културном центру на представљању првог српског романа адаптираног у стрип, у издању куће „Систем комикс”.


Detaljnije...
 
Saopštenje za medije
Untitled 1

Strip adaptacija najčitanijeg srpskog romana “Konstantinovo raskršće”

Promocija strip adaptacije najčitanijeg srpskog romana “Konstanitnovo raskršće” koji potpisuju autor romana i scenarista Dejan Stojiljković i crtač Dragan Paunović biće održana u velikoj sali Studentskog kulturnog centra u utorak 22. maja sa početkom u 19 časova. Iste večeri će u Srećnoj galeriji SKC-a biti otvorena i izložba originalnih tabli iz stripa koja traje do 1 juna.

ImageU izdanju najvećeg izdavača domaćih stripova System Comics-a (www.systemcomics.com) iz Beograda po motivima bestselera Dejana Stojiljkovića “Konstantinovo raskršće”, najčitanijeg romana u srpskim bibliotekama u prethodne dve godine objavljen je prvi od tri dela grafičkog romana naslovljen “Kraljevstvo krvi”. Ovaj projekat će u sledeća dva nastavka obuhvatiti radnju romana ali i biti dopunjen sa velikim brojem novih scena i dodatnih materijala a svaki deo imaće prolog sa Konstantinom Velikim kao glavnim protagonistom.

Scenario za ovu, prvu u istoriji srpske kulture strip adaptaciju jednog književnog dela je uradio sam pisac Dejan Stojiljković čiji novi roman “Duge noći i crne zastave” ponovo obara rekorde u prodaji. Za vizuelni aspekat dela je bio zadužen Dragan Paunović, čiji je prvi strip album “Družina Dardaneli” bio najprodavaniji domaći strip u 2011. godini a našao se i na prestižnoj listi najboljih svetskih stripova na sajtu britanskog kritičara Pola Graveta. Album ima ukupno 70 strana, štampan je u kombinovanoj tehnici, sa crno-belim i kolor segmentima.

Pored dva autora, u nastanku stripa je učestvovao tim talentovanih strip umetnika iz Srbije i regiona. Autor predgovora je Bojan M. Đukić, veliki strip aktivista i autor, a logo je dizajnirao Aleksa Gajić internacionalna strip zvezda i tvorac prvog srpskog dugometražnog animiranog filma “Technotise”. Stripu su pridodata dva eseja na temu Konstantina Velikog i okultne nacističke organizacije Anenerbe, kao i pripovetka “Mrtve stvari” koju su specijalno za ovu priliku ilustrovali Dražen Kovačević i Milorad Vicanović Maza iz Republike Srpske, obojica poznati i priznati crtači u Francuskoj.

Grafički roman “Konstantinovo raskršće - Kraljevstvo krvi” naći će se u prodaji u drugoj polovini maja 2012. u knjižarskom lancu Delfi kao i u svim striparnicama i bolje snabdevenim knjižarama.

Niška promocija stripa će biti organizovana sredinom juna a tokom leta će se autori pojaviti na međunarodnim strip festivalima u Kragujevcu, Leskovcu i Pirotu.

 
Promocija stripa "Konstantinovo raskršće"
Untitled 1 22.MAJ - STUDENTSKI KULTURNI CENTAR, BEOGRAD

19h - VELIKA SALA - PROMOCIJA STRIPA
20h - SRECNA GALERIJA - IZLOZBA STRIPA
(Bojan M. Djukic, Igor Markovic, Dejan Stojiljkovic, Dragan Paunovic)

Album je A4 formata, rađen kombinovanom tehnikom i ima 68 strana (latinica). Svi strip fanovi koji budu došli na promociju, uz potpis i crtež autora, moći će album da kupe po promotivnoj ceni od 750,00 dinara.

OČEKUJEMO VAS!
 
<< Početak < Prethodna 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 97 - 100 of 121
Studio Mediaweb