Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Rekord posećenosti i prodaje na promociji albuma "Družina Dardaneli: Zločin na Svetskoj izložbi" PDF Štampaj E-pošta

 Posle velike izložbe i promocije u Kulturnom centru Srbije u Parizu koja je trajala od 17. decembra 2015. godine do 27. januara 2016., novi album alternativnoistorijskog serijala “Družina Dardaneli” koja nosi podnaslov „Zločin na Svetskoj izložbi“ je imao svoje prvo domaće predstavljanje u Studentskom kulturnim centru u Beogradu 7. aprila.

Na velikoj promociji koja je oborila rekord posećenosti i prodaje, koji je sve vreme držala premijera prvog albuma serijala “Poljubac leptirice” na istom mestu 2011. godine, okupilo se preko 250 ljudi, i na licu mesta je prodato 150 albuma kako novog nastavka, tako i dugoočekivanog drugog izdanja odavno rasprodatog prvog albuma, oba kako u mekom povezu ali i tvrdokoričenom obliku.

Najpre je u 19 časova otvorena izložba originalnih strip tabli Dragana Paunovića u Srećnoj galeriji SKC-a, da bi zatim oko 19 i 30 časova počela i promocija izdanja u dupke punoj velikoj sali SKC-a. Na promociji su govorili Pavle Zelić, scenarista, koji je ovom prilikom kroz kratku prezentaciju predstavio razvoj celog serijala, i brojne uspehe i promocije koje je on imao od objavljivanja prvog albuma 2011. godine, dok je crtač Dragan Paunović govorio o vizuelnim aspektima stripa, a urednik i predstavnik izdavača System comics Igor Marković o aspektima saradnje sa autorima, kao i o promociji i izložbi u Parizu. Nakon završetka promocije, autori su još preko dva sata ostali da potpisuju i crtaju posvete u albumima dok su ljubitelji stripa strpljivo čekali u redu za iste.

Ova promocija, i medijska pažnja koja ju je pratila je pokazala da itekako ima interesovanja publike za strip i to domaći strip u našoj zemlji, i posle ove, srpske premijere albuma “Družina Dardaneli: Zločin na Svetskoj izložbi”, uslediće brojne promocije i izložbe širom naše zemlje i u regionu, kako na festivalima ili u pojedinačnim nastupima.

Foto: Dušan Mladenović

 

 
Studio Mediaweb