Prijavi se
Advertisement
 

Pretraga sajta

Advertisement
Advertisement
Advertisement
O nama PDF Štampaj E-pošta

Izdavacka kuca System Comics je osnovana 2001 godine. Osnovna ideja je bila da se objavljuju stripovi domacih autora kao I da se objavljuju stripovi nasih poznatih autora koja su izasla van nase zemlje I koji nisu bili dostupni citaocima na nasem jeziku.

Prvi projekat System Comics-a je izdanje “Technotise” Alekse Gajica. Napravili smo ga kao multimedijalni projekat gde je muzicka grupa Prototip napravila muziku a Aleksa video spot baziran na stripu. Usledila je velika marketinska kampanja I promocija I Technotise je postao veliki hit. Moze se slobodno reci da smo tada vratili interesovanje za strip posle 10 godina.

 Usledila su zatim izdanja Zeljka Paheka (Badi Kukavica), Bojana Kovacevica (Aaron), Bojana Redzica (Mrak), Zorana Janjetova (Bernard Panasonik), kao I prevedeni strip albumi Alekse Gajica (Bic Bozji) I Zorana Janjetova (Inkali I Tehno Ocevi). Pored domacih imena poceli smo da pratimo I svetske trendove tako da izdajemo Koriganse, Sky Doll, Raptorse… a za nase najmladje ljubitelje stripa I one koji se tako osecaju poceli smo objavljivanje Kalvina I Hobsa.

U nasem izdavackom programu pored strip albuma nalaze se i strip sveske koje izlaze jednom mesecno, medju kojima su najpoznatiji Dilan Dog, Magicni Vetar, Ken Parker, Hellboy… System Comics Vas vodi u svet buducnosti, sadasnjosti, akcije, avanture, smeha, ljubavi I maste.  

 
Studio Mediaweb